martes, 28 de marzo de 2006

ESTUDIEM LA RIERA

Avui dimarts, després d'una nit bastant tranquila (en teoria), hem començat el segon dia de la nostra estada a Can Santoi.

Les activitats d'avui estan centrades en l'estudi ecològic de la Riera de Vallvidrera.

Al matí, després d'un bon esmorçar i de preparar el material, hem fet d'intrèpids biòlegs i ens hem dirigit a la Riera de Vallvidrera, molt a prop de la casa de colònies. Allà, com a material de camp, hem comptat amb aparells de mesura com un termòmetre d'aire, un flexòmetre, un termòmetre d'aigua, una cinta mètrica, un cronòmetre i un tap de suro. Amb ells hem estudiat les propietats de l'aigua: temperatura de l'aire, de l'aigua, l'olor i el color de l'aigua, la presència d'escuma. També el curs de l'aigua: la velocitat del corrent de l'aigua, l'àrea de la secció transversal i el cabal de la riera.



Amb els aparells de recol·lecció (el salabret, la xarxa de plancton, el pinzellet, les pinces, els pots de mostres i una safata) hem fet l'estudi de la biocenosi, és a dir, dels vegetals i els animals de la riera. Hem recollit un bon grapat d'animalons ("bitxos") que a la tarda hem analitzat, hem descrit, dibuixat i finalment inventariat gràcies a unes fitxes i unes lupes binoculars. Què hem trobat? Doncs 11 espècies diferents: peixos com dos bars cua roja, insectes com l'efímera, l'espiadimonis, el sabater o la libèl·lula, gasteròpodes com la límnea o el barretet, amfibis com la salamandra, hirudinis com la sangonera, crustacis com la gamba i amfibis com la salamandra.

Finalment, una petita representació del grup ha alliberat a la riera els nostres visitants d'avui.

El grup avui ha estat actiu, participatiu, col·laborador, però també una mica desendreçat. Alguns comentaris que s'han sentit avui són: "estem cansats, però ha estat divertit", "estem menjant molt i molt bé" o "ens volem quedar més dies". D'això es tracta!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Esto parece una orgia.